středa 4. října 2017

Recept: rychlý moučník s pudinkem a se zakysanou smetanou

Od té doby, co jsem začala pracovat, peču častěji, než tomu tak bylo doposud. Ale nemyslete si, že to je tím, že by se ze mě stala dokonalá hospodyňka. To bohužel ne. Důvod je vlastně opačný. Občas prostě nestihnu nebo spíš zapomenu nakoupit. Někdy je toho moc a když přijdeme domů, už se mi většinou nechce jezdit do města do obchodu. Jsem ráda, že mám klid a tak to raději řeším tak, že prostě něco upeču. Ne, nepeču žádné čtyřpatrové dorty ani zdobená cukrátka, na to bohužel nemám čas a hlavně ten talent :-) Mám pár receptů na rychlé moučníky a buchty a ty střídám a občas zkouším něco nového. Naposledy jsem pekla buchtu s pudinkem a se zakysanou smetanou, která zmizela za jeden jediný den...




Je to jednoduchý a hlavně výborný moučník, který i tchyně pochválí :-) A já se o něj s vámi moc ráda podělím :)

Budeme potřebovat:
  • Na těsto - 4 vejce, 200g cukru, 100ml oleje, 100ml vody, 200g pol. mouky, 1 prášek do pečiva
  • Na krém - 1 vanilkový pudink, 500ml mléka, cukr, velký kelímek zakysané smetany, skořici nebo kakao na posypání


Postup:
Nejdříve zapnu troubu na cca 175 °C a dám vařit pudink, aby mi dostatečně vychladl (občas ho promíchám, aby neosychal). Pak smíchám všechny ingredience na těsto a směs naliji na menší plech, který mám vyložený pečícím papírem a dám péct do vyhřáté trouby na cca 10 min. Po vychladnutí nanesu nejdříve pudink  a po chvíli zakysanou smetanu (obojí rozetřu po celém povrchu). Nakonec  posypu skořicí nebo kakaem. 

A mám hotový vláčný a moc dobrý moučník. Můžete si ho upravovat dle chuti, třeba přidat banán nebo udělat čokoládovou variantu. 

Tip: buchtu, na které už máte nalitý pudink můžete ještě před nanesením smetany chviličku zapéct, aby se na povrchu pudinku udělal takový škraloup, pak se nebude pudink se smetanou míchat a smetana se bude dobře nanášet. 



Tak dobrou chuť a budu ráda, když mi napíšete nějaký váš oblíbený recept :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat