neděle 16. dubna 2017

Nejlepší vajíčková pomazánka

Je ta podle Dity P.!

Pomazánky u nás děláme často, protože je máme všichni rádi a obzvlášť na vajíčkovou nedáme dopustit. Navíc teď v období Velikonoc máme vajec přebytek a já vymýšlím, jak je zužitkovat.




Budeme potřebovat:

6 uvařených vajíček natvrdo
1 pomazánkové máslo
2 lžíce majonézy (není nutná, je jen pro zjemnění chuti)
1 lžička plnotučné hořčice
pažitka
sůl, pepř
na ozdobení ředkvičky

Postup:
Uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s pomazánkovým máslem do hladka a bílky nakrájíme nadrobno. Smícháme dohromady, přidáme dvě lžíce majonézy a hořčici. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a pomazánku ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. 

Nechte si chutnat!


A jak děláte vajíčkovou pomazánku vy? Podělte se recept! :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat