čtvrtek 16. února 2017

Recept: Zapečené brambory se špenátem a Lučinou


Zapečené brambory u nás doma můžeme na stovky způsobů. Venku to teď začíná být cítit jarem, takže jsem měla chuť dnes udělat něco svěžího, pokud milujete špenát, tak s bramborami, Lučinou a sýrem je dokonalý!

Ingredience: 


  • balení listového špenátu (mražený či čerstvý)
  • 5 velkých brambor
  • 2 Lučiny
  • smetana ke šlehání
  • plátkový sýr
  • mozzarella
  • česnek
  • sůl
Postup: 

Troubu si předehřejte na 200st. Vymažte si pekáček a dno vyložte bramborami nakrájenými na tenké plátky, každou vrstvru brambor nezapomeňte posolit. Na brambory nadrobte Lučinu. Do pánve si dejte špenát, máte-li mražený, nechte jej chvíli povolit, přilijte trochu smetany, osolte a prolisujte česnek (stačí 1-2 stroužky) a krátce poduste, poté špenátem vytvořte další vrstvu v pekáčku. Na špenát poklademe nakrájenou mozzarellu a následně plátkový sýr. Pečeme 40 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat