Zapečené brambory u nás doma můžeme na stovky způsobů. Venku to teď začíná být cítit jarem, takže jsem měla chuť dnes udělat něco svěžího, pokud milujete špenát, tak s bramborami, Lučinou a sýrem je dokonalý!
Ingredience:
- balení listového špenátu (mražený či čerstvý)
- 5 velkých brambor
- 2 Lučiny
- smetana ke šlehání
- plátkový sýr
- mozzarella
- česnek
- sůl
Postup:
Troubu si předehřejte na 200st. Vymažte si pekáček a dno vyložte bramborami nakrájenými na tenké plátky, každou vrstvru brambor nezapomeňte posolit. Na brambory nadrobte Lučinu. Do pánve si dejte špenát, máte-li mražený, nechte jej chvíli povolit, přilijte trochu smetany, osolte a prolisujte česnek (stačí 1-2 stroužky) a krátce poduste, poté špenátem vytvořte další vrstvu v pekáčku. Na špenát poklademe nakrájenou mozzarellu a následně plátkový sýr. Pečeme 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat