neděle 18. září 2016

Krtkův dort s ostružinami



Ingredience: 

Těsto: 

  • 160g hladké mouky
  • 90g cukru
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka 
  • půl prášku do pečiva 
Krém: 
  • 125g tvarohu v kostce
  • 1 zakysaná smetana
  • 125ml smetany ke šlehání
  • 50g čokolády na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • ostružiny (pokud nemáte ostružiny, můžete použít banány)
  • pudink (ve 150ml mléka uvařen 1 sáček vanilkového pudinku a 2 lžíce cukru)

Postup: 

Nejdříve si uvařte pudink a nechejte chladnout. 

Poté se dejte na přípravu těsta. Ze žloutků a cukru vyšlehejte pěnu, do které pomalu zašlehejte olej a mléko. Smíchejte si hladkou mouku s kakaem a kypřícím práškem, zašlehejte do těsta. Nakonec si vymíchejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vysypané dortové formy a pečte při 160st zhruba 30 minut. 

Během pečení vypracujte krém, v míse si vyšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, poté postupně přidejte vychladlý pudink a nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšlehejte smetanu a zašlehejte ji do krému. 

Upečené zchladlé těsto nařízněte nožem jako šachovnici s okraji, neprořízněte jej, střed vydlabejte, ale ne až na dno (viz foto níže). Vydlabané kousky schovejte. Na dno vydlabaného korpusu poklaďte ostružiny, zakryjte krémem a zasypte rozdrolenými zbytky korpusu. Dort nechte v chladnu ztuhnout. 











Žádné komentáře:

Okomentovat