Ingredience:
Těsto:
- 160g hladké mouky
- 90g cukru
- 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 100ml oleje
- 100ml mléka
- půl prášku do pečiva
Krém:
- 125g tvarohu v kostce
- 1 zakysaná smetana
- 125ml smetany ke šlehání
- 50g čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- ostružiny (pokud nemáte ostružiny, můžete použít banány)
- pudink (ve 150ml mléka uvařen 1 sáček vanilkového pudinku a 2 lžíce cukru)
Postup:
Nejdříve si uvařte pudink a nechejte chladnout.
Poté se dejte na přípravu těsta. Ze žloutků a cukru vyšlehejte pěnu, do které pomalu zašlehejte olej a mléko. Smíchejte si hladkou mouku s kakaem a kypřícím práškem, zašlehejte do těsta. Nakonec si vymíchejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vysypané dortové formy a pečte při 160st zhruba 30 minut.
Během pečení vypracujte krém, v míse si vyšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, poté postupně přidejte vychladlý pudink a nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšlehejte smetanu a zašlehejte ji do krému.
Upečené zchladlé těsto nařízněte nožem jako šachovnici s okraji, neprořízněte jej, střed vydlabejte, ale ne až na dno (viz foto níže). Vydlabané kousky schovejte. Na dno vydlabaného korpusu poklaďte ostružiny, zakryjte krémem a zasypte rozdrolenými zbytky korpusu. Dort nechte v chladnu ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat