Ingredience:
- 1 máslo
- 400g hladké mouky
- 6 lžic medu
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 Salko
Postup:
Jako první si zkaramelizujte salko - ponořte plechovku do hrnce s vodou a vařte 2 hodiny nebo v tlakovém hrnci hodinu. Do mísy nasypejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a přidejte 1/2 povoleného másla, med a vejce. Utvořte pevné těsto a dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut. Troubu si rozehřejte na 170 stupňů, těsto si rozdělte na 5-6 dílů (šestý většinou utvořím z odřezků). Každý díl lehce rozválejte na pomoučeném vále a potom přeneste na pečicí papír, kde těsto rozválejte do tenké placky. Potom vykrojte kruh - já používám poklici malého hrnce (průměr 20 cm). A pečte dozlatova (okolo 10 minut, ale hlídejte). Každý plát potom nechejte vychladnout a mezi tím si udělejte krém - smíchejte zkaramelizované salko se zbylou půlkou másla. 1 plát nebo případné odkrojky si rozemelte na posypku. Každý plát natřete krémem a přiložte na něj další plát. Natřeme i ten, který bude úplně nahoře a krém dáme i po stranách medovníku, pečlivě všude. Medovník potřený krémem zasypeme posypkou a můžeme dát chladit.
Pravděpodobně vám zbude krém i posypka - já obojí smíchám dohromady, dám ztuhnout do lednice a potom z toho tvořím medovníkové kuličky, jsou výborné :-)
Před podáváním medovník vytáhněte alespoň na 30 minut z lednice, ať krém povolí, případně dávám na 10 vteřin do mikrovlnky.
Žádné komentáře:
Okomentovat