pátek 30. září 2016

Lidl food challenge: Dýňová roláda

Dnes pro vás mám jeden podzimní recept. Asi bych neřekla, že z dýně jde udělat skvělý zákusek do té doby, než jsem měla možnost být na oslavě Dne díkuvzdání. Jako dezert byla podávána mimo jiné právě tato dýňová roláda. Když jsem se dozvěděla, že je to roláda z dýně, v duchu jsem si jen tak odfrkla, podobně jako by se jednalo o hrachovou zmrzlinu nebo o brokolicový míša řez. Ale ze slušnosti jsem ochutnala jeden kousek. Potom druhý, třetí, čtvrtý. A pak jsem si s plnou pusou řekla o recept, do kterého jsem se dnes pustila v rámci Lidl Food Challenge na téma Halloween.




Jedná se o jednoduchý recept, jen je potřeba vyrobit dýňové pyré – a to tak, že dýni hokaido přepůlíme, vydlabeme semínka a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C rozkrojenou částí na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do změknutí (40 min – 1 hod), po vychladnutí rozmixujeme, propasírujeme a můžeme použít (v případě, že se nám bude zdát pyré příliš tekuté, necháme v cedníku pár hodin okapat a potom teprve použijeme).

INGREDIENCE
Těsto:
2/3 šálku dýňového pyré
 3 vejce
¾ šálku cukru
1 lžička citronové šťávy
¾ šálku hladké mouky
1 lžička sody
1 a ½ mixu koření mletého hřebíčku, nového koření, muškátového oříšku a skořice)
1 a ½ lžičky skořice

Krém:
300g krémového sýru
4 lžíce másla
½ - 1 šálek práškového cukru (s cukrem dle vaší chuti, v původním receptu je 1 šálek, ale to je na nás moc, tak dáváme méně)
vanilkový cukr

Smícháme přísady na těsto a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem na 175°C 10 - 15 minut. Po upečení ihned přemístíme z plechu na pečící papír posypaný cukrem. Zarolujeme. Necháme vychladnout alespoň hodinu. Smíchat ingredience na krém. Jakmile roláda vychladne, rozrolujeme naplníme a znovu srolujeme. Necháme vychladit a můžeme servírovat.



1 komentář:

  1. Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet tento recept, ale mám k tomu dva dotazy:
    1 a ½ mixu koření - jeden a půl čeho? Takový mix se prodává v obchodě, takže je to 1 a půl sáčku? Nebo to má být jedna a půl lžičky?
    A druhá věc: uvádíte pak ještě znovu 1 a ½ lžičky skořice. Takže ještě další skořice, navíc k tomu mixu?
    Děkuji
    Tomáš

    OdpovědětVymazat