sobota 17. října 2015

Houbová polévka s pestem

Dneska trochu hra na kočičku a pejska, když jsem přemýšlela, co uvařit a z lednice se na mne smály žampiony a kořenová zelenina, která už potřebovala spotřebovat. Nejdřív mě napadla bramboračka, ale nakonec jsem se pustila do drobného experimentu. Výsledkem byla výborná polévka, která mizí rychlostí blesku! Vařila jsem na celý víkend, takže množství je na 3 litry.



Ingredience: 


  • 90g bazalkového pesta
  • 1 vanička žampionů (či jiných hub)
  • 5 středních brambor
  • 1 malý celer
  • 3 petržele
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín
  • 3 cm proužek másla
  • hladká mouka
Postup: 

Zeleninu a houby očistěte, oloupejte a nakrájejte na drobno. Zalijte vodou, přidejte celé stroužky česneku, sůl, pepř a kmín a vařte do měkka. Potom přidejte pesto. V dalším hrnci si připravte z másla a mouky jíšku, případně pokud nechcete zahušťovat, přidejte do polévky plátek másla, nebo si odeberte část zeleniny a hub z polévky (asi 5 naběraček) a zbylou polévku rozmixujte dohladka, zeleninu a houby zase vraťte do polévky. Můžete podávat posypané strouhaným parmezánem. 


2 komentáře:

  1. Děkujeme za milé komentáře, pesto všeobecně v polévkách je skvělé, doporučuji experimentovat :-) Pravda, že jsem nečekala, že s houbami bude tak dobré :-)

    OdpovědětVymazat