pondělí 7. září 2015

Hruškovo-medový koláč

Výborný, rychlý a děti ho milují!



Ingredience: 


  • 150g hladké mouky
  • 1/2 másla
  • 1 vejce
  • 30g cukru
  • 6 středních hrušek
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
Postup: 

Troubu si rozehřejeme na 180 st., v kastrůlku rozpustíme máslo. V misce si připravíme těsto z mouky, 8 lžic rozpuštěného másla, vejce a 30g cukru. Vytvoříme pevné těsto, které můžeme vyválet, ale stačí i umačkat, do koláčové formy o průměru cca 25cm, kterou si předem vymažeme máslem. Na těsto klademe na kostičky nebo plátky nakrájené oloupané hrušky. Dáme péct do trouby 20 minut, mezi tím si ve zbylém másle rozpustíme med, přidáme skořici. Po upečení korpusu jej zalijeme máslem s medem a dáme péct ještě 5 minut. Podáváme nejlépe teplé, jíme lžičkou :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat