středa 5. srpna 2015

Kočko-čoko cheesecake


Ingredience: 


  • 1 balení kvalitních máslových sušenek (Lidl 32% másla, kroužky)
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1  rovná lžička skořice
  • 2 vaničky mascarpone (400g)
  • 3 vejce
  • 100g hořké čokolády (použila jsem 70%, pokud nechcete nahořklou chuť, použijte méně procent nebo čokoládu na vaření)
  • 100g cukru
  • 2 zakysané smetany
  • vanilkový cukr
Ozdoba v mém podání - čokoládové kočičky z Čokoládové cukrárny a kytičky Haribo, běžně k dostání v obchodech.

Postup: 

Ve vodní lázni si nechte rozpustit čokoládu, troubu si rozehřejte na 190st. Sušenky si nadrťte v robotu nebo dejte do sáčku a rozdrťte válečkem. Promíchejte se lžící kakaa a pokud máte rádi, dávám i skořici. Když neseženete sušenky s vysokým procentem másla, přidejte do korpusu cca 100g rozpuštěného másla. V misce si smíchejte mascarpone, vejce, cukr a potom rychle vmíchejte čokoládu. Ingredience mějte nejlépe pokojové teploty, aby čokoláda neudělala hrudky, případně prošlehejte v robotu dohladka. Sušenky vsypejte do dortové formy (používám průměr 26 cm) a skleničkou udusejte v pevný korpus s vyšším okrajem. Poté nalijte směs s mascarpone a dejte péct do trouby na 20 minut. Mezitím si umíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Až se upeče korpus s mascarpone, smetanu na cheesecake opatrně vlejte a rozetřete, troubu dejte na 210 stupňů a pečte prudce 5 minut. Po této době troubu vypněte a nechte cheesecake dopékat, občas zkontrolujte, zda se nepřipéká (nechávám 20-30 minut). Po vychladnutí dejte odležet 2 hodiny do lednice, před podáváním nechte chvíli při pokojové teplotě, lépe se potom odlepí korpus od formy. 



Žádné komentáře:

Okomentovat