neděle 15. března 2015

Pomerančové sušenky

Ti, co mají rádi kombinaci pomeranče a hořké čokolády, nechť zbystří, přidávám výtečný recept na pomerančové sušenky. Inspirovala jsem se v diskuzi na emimino.cz, recept jsem si upravila podle sebe do zdravější verze. Musím uznat, že tyto sušenky jsou jedno z nejlepších cukroví, co jsem kdy jedla.

www.mothersaboard.blogspot.com


Ingredience: 

  • 1 bio pomeranč 
  • 1/2 másla
  • 1 vejce
  • 100g hořké čokolády
  • 200g špaldové mouky
  • 125g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
Postup: 

Mouku prosejeme do mísy a promícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, nastrouhanou čokoládu na hrubo, změklé máslo, kůru a šťávu z pomeranče, vejce. Vše promícháme a utvoříme pevné hladké těsto. Dáme odležet přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na 180st cca 10 minut. Sušenky chutnají nejlépe odleželé. Doporučuji  udělat rovnou dvě várky, mizí až moc rychle :-) 



1 komentář:

  1. S radostí budu informace šířit dál :-) a těším se na další recepty a rady :-)))

    Jacqueline Perucki(Jacperucki@weehawken.k12.nj.us)

    OdpovědětVymazat