neděle 15. března 2015

Palačinky se špenátem a sušenými rajčátky



Ingredience: 


  • 220g celozrnné mouky
  • 500ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • listový špenát
  • sušená rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • strouhaný sýr
Postup:

Nejdříve si udělejte těsto na palačinky, pro správnou konzistenci potřebuje 15-30 minut odležet v lednici. V míse prošlehejte metličkou do hladka mouku, mléko, vejce a špetku soli. 

Na pánvi, v hrnci mezi tím udělejte špenát. Pokud máte mražený, dejte ho povolit do pánve s trochou vody na dně a nechte pomalu vařit. Nakrájejte si česnek na tenké plátky a pár sušených rajčat (dávala jsem 3 na osobu, velikost cherry, pro chuť úplně stačí). Přidejte ke špenátu a duste do měkka, podle chuti můžete dosolit. 

Rozpalte si pánev na palačinky. Ideální je s nepřilnavým povrchem, používám titanové, kde jsem nemusela dát olej, pokud jste nucení dát olej, kápněte si necelou lžíci na pánev a rozetřete po celém povrchu, aby se vytvořily drobné kapky. Palačinky zprudka opečte. Ještě horké zasypejte na jedné půlce sýrem, přidejte horký špenát a zase zasypejte sýrem. Přeložte. 

Tip - na osobu úplně stačí 1 palačinka, těsto je na 5 velkých, takže jsem do zbytku těsta přisypala trochu skořice a dala lžíci agávového sirupu. Udělala jsem si palačinky, které mi v lednici vydrží na snídani :-)

a





Žádné komentáře:

Okomentovat