neděle 15. března 2015

Květákové placičky



Ingredience: 

  • 1 menší květák nebo 1/2 velkého
  • 2 vejce
  • cca 4 lžíce hrašky (možno nahradit moukou, strouhankou)
  • kmín, sůl, sušený česnek nebo 2 stroužky čerstvého, bylinky
Postup: 

  • Květák omyjte a nakrájejte na kusy, nechte v osolené vodě uvařit do měkka. Potom rozmačkejte mačkadlem na brambory na malé kousky. Po vychladnutí přidejte vejce, sůl, česnek, drcený kmín a bylinky (používám majoránku, petržel nebo provensálské koření), zahustěte hraškou, aby se vytvořila pevná hmota. Rozehřejte si pánev, pokud máte nepřilnavou, můžete smažit bez oleje nebo jen rozetřete malé množství oleje. Placičky naberte lžící a rozestřete na pánvi. Opečte z obou stran. Můžete placičky také opéct v troubě na pečícím papíru, dozlatova. Podávat můžete samostatně nebo s bramborovou kaší. 



Žádné komentáře:

Okomentovat