úterý 31. března 2015

Kávový cheesecake



Ingredience: 


  • 300g máslových sušenek (Lidl 32%, pokud zvolíte jiné, přidejte ještě 1/2 másla)
  • 2 vaničky mascarpone
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 vejce
  • 4 lžíce sirupu (rýžový, agáve...) nebo 100g cukru
  • 1 malé silné presso
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 vanilkový cukr
Postup: 

Sušenky rozdrtíme a prostřeme je do koláčové či dortové formy (tohle množství mám ozkoušené na průměru 28cm), pokud nemáte sušenky s velkým podílem másla, zalijte korpus ještě 1/2 rozpuštěného másla a udusejte skleničkou, pokud to lze, utvořte asi 1cm okraje. Korpus polijte lehce zhruba 4 lžícemi kávy. V míse si umíchejte mascarpone, vejce, cukr a zbytek kávy a nalijte rovnoměrně na korpus. Dejte péct na 190st na 20 minut. Mezitím si umíchejte zakysanou smetanu s holandským kakaem a vanilkovým cukrem.Po upečení korpusu s mascarpone přidejte troubu na 210st, koláč zalijte smetanou a pečte 5 minut. Poté troubu vypněte a cheesecake v ní nechte dojít, průběžně ale kontrolujte, u silnějších trub se může začít připalovat. Koláč nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc, aby pořádně ztuhl.  

1 komentář:

  1. Udělala jsi mi chuť Anežko a já se rozhodla si cheescake doma udělat, protože ho s přítelem milujeme. Jen jsem se chtěla zeptat, jako množství mascarpone? A pomocí jakého nástavce u mixéru drtíš sušenky? Díky, už se těším :-) Niky Coffee

    OdpovědětVymazat