Ingredience:
- 300g zeleniny (mrkev, petržel, celer, kapusta, hrášek, květák... co máte rádi)
- 5 středních brambor
- 1 lžíce mletých sušených hub (nemusí být)
- 2-3 lžíce hrašky
- 2 lžíce perličkových krup
- polévkové bylinky
- stroužek česneku
- sůl
Postup:
Zeleninu a brambory očistěte a dejte do 2l vody. Přidejte sušené houby, bylinky, česnek a sůl. Do skleničky si nalejte trochu vody a rozmíchejte do hladka hrašku a přidejte do polévky. Hraška by se měla vařit cca 20 minut, aby byla hezky jemná. Pokud chcete polévku hodně hustou, odeberte 3 naběračky zeleniny a zbytek rozmixujte do krému, odebranou zeleninu vraťte a nasypte kroupy, měkké jsou asi za 3 minuty, ale řiďte se obalem.
TIP - pokud je houbová sezóna, doporučuji si sušené houby rozmixovat na jemný prášek. Výborně s ním ochutíte polévky a omáčky. Hrašku kupuji v Tescu nebo ve Sklizeno. Určitě bude k sehnání ve zdravých výživách.
Žádné komentáře:
Okomentovat