neděle 15. března 2015

Bramboračka jinak

Miluju bramboračku, ale nejvíc tu poctivou od babičky, ve které stojí lžíce díky poctivé zásmažce z másla a mouky, z čehož mě potom hryže svědomí, a tak doma zkouším alternativy :-) a tady jedna z nich.


Ingredience: 

  • 300g zeleniny (mrkev, petržel, celer, kapusta, hrášek, květák... co máte rádi)
  • 5 středních brambor
  • 1 lžíce mletých sušených hub (nemusí být)
  • 2-3 lžíce hrašky
  • 2 lžíce perličkových krup
  • polévkové bylinky
  • stroužek česneku
  • sůl
Postup: 

Zeleninu a brambory očistěte a dejte do 2l vody. Přidejte sušené houby, bylinky, česnek a sůl. Do skleničky si nalejte trochu vody a rozmíchejte do hladka hrašku a přidejte do polévky. Hraška by se měla vařit cca 20 minut, aby byla hezky jemná. Pokud chcete polévku hodně hustou, odeberte 3 naběračky zeleniny a zbytek rozmixujte do krému, odebranou zeleninu vraťte a nasypte kroupy, měkké jsou asi za 3 minuty, ale řiďte se obalem. 

TIP - pokud je houbová sezóna, doporučuji si sušené houby rozmixovat na jemný prášek. Výborně s ním ochutíte polévky a omáčky. Hrašku kupuji v Tescu nebo ve Sklizeno. Určitě bude k sehnání ve zdravých výživách. 




Žádné komentáře:

Okomentovat